Makaron z mięsem mielonym

Makaron z mięsem mielonym

Przepis na makaron z mięsem mielonym i bakłażanem.

Składniki

  • 500 g makaronu
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 duży bakłażan
  • puszka pomidorów krojonych
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • koncentrat pomidorowy
  • sól,
  • pieprz,
  • zioła
  • olej
  • parmezan

Przygotowanie:

  • Bakłażan umyj i pokrój w talarki, lekko posól i odstaw. Następnie wysusz za pomocą ręcznika papierowego. Rozgrzać olej i usmaż na złoty kolor.
  • Na oleju przesmaż pokrojoną cebulę. Dodaj mięso, przyprawy, zmiażdżony czosnek i chwilę smaż.
  • Dodaj pokrojony bakłażan, pomidory, duś około 20 minut. Pod koniec dodaj przecier pomidorowy, dopraw do smaku.
  • Makaron ugotuj wg przepisu. Podaj posypane parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *