Domowe chipsy

Domowe chipsy

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
  • sól
  • słodka papryka
  • olej do smażenia
  • Dodatkowo:
  • czosnek w proszku
  • cebulka prażona, roztarta na miazgę.

Przygotowanie:

Ziemniaki umyj, osusz papierowym ręcznikiem, bardzo cieniutko pokrój.
Smaż w głębokim oleju, wrzuć pojedynczo żeby się nie posklejały, poczekaj aż wypłyną na wierzch i będą chrupiące. Wyjmij na ręcznik papierowy i odsącz.
Suche chipsy posyp solą i słodką papryką, można też posypać solą i czosnkiem w proszku, lub suszoną prażoną roztartą na miazgę cebulką – wedle uznania
Żeby chipsy się udały, muszą być bardzo cienko pokrojone – to najważniejsze!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *